Het verhaal
van rick van benthem

Stagiair - Scania Logistics Netherlands

Hej! ik ben Rick van Benthem, 21 jaar en de afgelopen maanden heb ik vanuit mijn opleiding Logistics management aan Hogeschool Windesheim mijn afstudeeropdracht gedaan bij Scania Logistics. Ik deel graag mijn ervaring met jou. 

Op welke afdeling zit je?
Ik doe mijn afstudeeropdracht op de afdeling Preparation engineering. 

Wat voor opdracht heb je?
Ik doe onderzoek naar de huidige manier waarop productwijzigingen worden doorgevoerd aan de vrachtauto’s voor de knockdownorders. Ik schets een current state waarbij de flow van werkzaamheden en informatie duidelijk wordt. Hiernaast is het de bedoeling om de knelpunten in dit proces te identificeren en om deze inefficiënties te elimineren. 

In wat voor werkomgeving kom je terecht?
‘Scania creëert naar mijn mening een goede omgeving voor stagiairs om zichzelf te ontwikkelen op professioneel gebied. Je komt terecht in een goed georganiseerd team, de werkzaamheden zijn gestructureerd en je werkt met mensen die altijd voor je klaarstaan. Ook krijg je de mogelijkheid om flexibel te zijn in je werklocatie.’

Scania is naar mijn idee zo groot dat er altijd mogelijkheden ontstaan om intern door te groeien. Alle interne vacatures worden bijvoorbeeld ook met stagiairs gedeeld. Hierdoor voel je je betrokken en zie je de vele mogelijkheden die Scania te bieden heeft.

Het meest opvallende wat ik heb ervaren in mijn tijd bij Scania is dat er een prettige sfeer binnen de organisatie heerst. Dit zie je voornamelijk terug in de behulpzame en deskundige collega’s die altijd klaarstaan om te helpen met je opdracht.