"Scania investeert tijd en geld in verbetertrajecten en dat motiveert mij enorm!"

Het verhaal
van ZWIER MEIJER

Supervisor - Scania Logistics Netherlands

Zwier Meijer werkt sinds 2017 als supervisor bij Scania Logistics Netherlands. Hij startte als leidinggevende van het bakkenmagazijn en stroomde door als supervisor van de goederenadministratie. Als supervisor bij Scania kan je om de 2 jaar kun je een switch maken van afdeling. Ook Zwier heeft deze kans met beide handen aangepakt.  

HET TEAM 

“Met ons team zijn we verantwoordelijk voor het laden en lossen van trailers, het juist wegzetten en het leveren van honderden onderdelen aan de productielijn”, vertelt Zwier. “Ieder verbeterproject raakt de verantwoordelijkheid van de supervisor. Het mooie is dat Scania altijd budget en methoden beschikbaar stelt om de problemen aan te pakken. Zo kunnen we als team echt stappen maken.” 

CONTINU VERBETEREN 

Zwier: “Samen met mijn team van ongeveer 30 medewerkers richt ik me op de mens, het proces en de ontwikkelingen. Je bent echt eigen baas van het proces, wat veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt."

"Het is bovendien fijn dat de Scania organisatie duidelijke richtlijnen kent en je voorziet van het juiste gereedschap. Niet alleen qua standaarden en methodes, maar ook op het gebied van procesontwikkeling. Bij Scania is continu verbeteren een belangrijk onderdeel van het werk. Zo wordt er extra tijd en geld vrijgemaakt om hier actief mee aan de slag te gaan door bijvoorbeeld Kaizens te draaien."

PROBLEMEN OPLOSSEN

Als supervisor heb je veel affiniteit met de productielijn. Je ziet de truck letterlijk van de lijn rollen en zorgt samen met het team dat alle materialen worden aangeleverd. Zwier: “We werken volgens CPM, halen de fouten eruit en lossen problemen op zodat de volgende afdeling zonder hinder verder kan werken. Wanneer dit lukt geeft dat een super gevoel!” 

Verder sta je als supervisor in contact met veel verschillende afdelingen. Zwier: “Scania is een groot bedrijf maar er heerst wel echt een familiegevoel. Jouw mening telt van medewerker tot directeur.”