Monteur worden? | Start jouw loopbaan bij Scania! | SCANIA

drive your career

De Motor van Transport 

Als monteur bij Scania ben jij dé onmisbare schakel in de hele maatschappij:

monteur worden bij scania

Voel jij je thuis tussen de onderdelen en verschillende gereedschappen? En word jij enthousiast van groot en zwaar vrachtvervoer? Kom werken bij Scania als monteur waar je elke werkdag aan 6-cilinders en V8en mag gaan sleutelen om ze weer optimaal af te leveren. 

Wil jij meer weten wat het inhoud om te gaan sleutelen aan de 'King of the Road?' 

Lees snel verder voor de verschillende opties die wij te bieden hebben:

ontwikkel jezelf

Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien binnen Scania Benelux!

opleiding + training

Je krijgt de ruimte om de nodige trainingen en certificaten te behalen!

ervaren specialisten

Het is een omgeving met ervaren specialisten die open staan om jou veel te leren!

Wat is een Monteur?

Als monteur ben je een technisch specialist die verantwoordelijk is voor het repareren en onderhoud aan het wagenpark van Scania met het specialisme vrachtwagens. 

Dit vak is een van de beroepen die heel veel verschillende soorten werk uitvoeren op dagelijkse basis, denk hier bij aan: 

  • Preventief onderhoud
  • Het oplossen van storingen
  • Motorische reparaties en/of 
  • Het vervangen van onderdelen. 

Als jij houdt van uitdaging en het zoeken naar technische oplossingen is deze baan zeker iets voor jou!

SOORTEN MONTEUR

Binnen het vakgebied technische monteur kennen wij verschillende soorten banen.


1. Wat is een eerste monteur?

Als eerste monteur kan je zelfstandig aan de slag met complexere problemen aan vrachtwagens. Je bent verantwoordelijk voor de onderhoud, reparaties en de juiste werking van de techniek. Daarnaast geef je ook leiding aan verschillende monteurs op de werkvloer. Bij Scania zijn wij zeer klantgericht als je affiniteit hebt met klanten relaties onderhouden is dit zeker een plus. Ben jij verantwoordelijk, een oog voor techniek en kan jij mensen aansturen en helpen waar nodig, dan is deze functie misschien wel iets voor jou.

2. Wat is een allround monteur? 

De allround monteur kan op technisch gebied veel verschillende taken uitvoeren op de werkvloer. Je krijgt de complexere problemen binnen dus aan uitdaging is hier geen gebrek. Je mag zelfstandig werken aan oplossingen die niet altijd voor de hand liggen, dus hou jij van puzzelen? Dan is deze functie zeker een goede match.

3. Wat is monteur elektrotechnische installaties?

Als Monteur Elektrotechnische Installaties krijg je zowel met gebruikelijk onderhoud te maken als met complex onderhoud aan elektrische voertuigen en systemen. Je werkt met verschillende collega’s in een team aan praktische elektrische oplossingen voor de klanten. Is samenwerken jouw tweede natuur en heb je oog voor elektrotechnische oplossingen én kwaliteit? Dan is deze baan zeer geschikt voor jou!

4. Hoe word je een goede monteur? 

Een goede monteur word je door een voorliefde voor vrachtwagens en techniek. Bij Scania komen deze twee onderdelen bij elkaar en daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om nog meer te leren doormiddel van trainingen en het behalen van certificaten. Door de doorleer mogelijkheden krijg je de kans om meer verschillend werk te gaan doen en uit te groeien tot een specialist en een goede monteur. Maar eveneens goed kunnen samenwerken en klantvriendelijkheid maken jou tot een uniek onderdeel van onze organisatie. 

Werken in techniek 

"werken in de techniek is innoverend en uitdagend"

Begin ook een technische carrière bij Scania:

MONTEUR VACATURES

Ben jij geïnteresseerd in de veelzijdigheid van het monteurs vak en het werken aan een echte King of the Road? 

Kijk dan hier snel verder naar de openstaande vacatures in een van de Scania fabrieken en/of vestigingen:


driving the shift  

Scania's benadering van duurzaamheid is stevig verankerd in onze kernwaarden en onze manier van werken. We streven ernaar dat ons bedrijf in alle aspecten duurzaam is en dat we voldoen aan de hoogste sociale, ethische en milieunormen. Het nastreven van hoge normen in onze activiteiten en in onze waardeketen versterkt ons vermogen het speelveld van transport te veranderen met onze ervaring, kennis en capaciteiten. Deze worden vertaalt in het ontwikkelen van producten en diensten, en geven ons de benodigde geloofwaardigheid.

De transitie naar een duurzaam transportsysteem vordert, en de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) is essentieel om deze transitie te versnellen. EV-oplaadinfrastructuur biedt ook een mogelijkheid voor bedrijven om voorop te blijven lopen en de basis te leggen voor de route elektrische mobiliteit. 

Elke vorm van transport kan elektrisch en in de toekomst zal dit ook moeten. Niet alleen door de hogere duurzaamheidseisen van uw klanten, maar ook door strenge regels van de overheid. Naarmate de infrastructuur verbetert en de batterijen efficiënter, lichter en goedkoper worden, neemt de actieradius en de mogelijkheden van elektrisch transport toe. 

e-Mobility

Elektrische vrachtwagens in ontwikkeling zoals onze BEV- en P(H)EV-modellen

scania cultuur

Onze cultuur is open en informeel. Met een vertrouwde sfeer en veel diversiteit binnen de teams voel je je al gauw thuis binnen het team. Wij geloven er in dat verschillende mensen binnen de organisatie zorgen voor evenwichtige teams met creatieve oplossingen en de beste talenten bij elkaar. Kom ook werken binnen de Scania omgeving.

achtergrond

Vanaf de oprichting in 1891 heeft de cultuur van voortdurende innovatie Scania gemaakt tot een van 's werelds meest toonaangevende producenten van zware trucks en bussen. Scania's unieke modulaire product systeem, dat in de loop van verschillende decennia is ontwikkeld, is een van onze belangrijkste succesfactoren. 

PrOFITEER VAN DE VOORDELEN VAN WERKEN BIJ SCANIA!

De voordelen die je ontvangt als je komt werken bij Scania is dat je mag werken met de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van zwaar vrachtverkeer en motoren. Op dit moment werken wij toe naar een van de grootste transities die dit vakgebied kent: "de energietransitie!"

De V8 is natuurlijk ook een groot onderdeel in de techniek wat echt Scania is. Binnen Nederland zijn wij de enige met deze motor in onze voertuigen. Naast deze nieuwe en vooroplopende technieken krijg je veel kansen en verantwoordelijkheid binnen jou werkzaamheden, hierdoor kan je doorgroeien en liggen er veel mogelijkheden binnen de organisatie. 

Je komt terecht in een team waar de teamgeest centraal staat en iedereen gerespecteerd wordt. In deze werksfeer kom je zeker tot je recht en kan je het beste uit je zelf halen!

bekijk onze monteurs vacatures

Is jouw interesse gewekt? En wil jij jouw carrière starten bij Scania Nederland? Bekijk één van de openstaande monteurs vacatures én solliciteer eenvoudig online:

open sollicitatie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe een open sollicitatie wanneer je interesse hebt in de vacature van 'Monteur' of 'Bedrijfsautotechnicus': 

stel ons een vraag

Heb je nog een dringende vraag over monteur worden bij Scania? Stel jouw vraag aan onze Recruiter Denise Reid via: