Het verhaal
van rutger boneschansker

Stagiair - Scania Logistics Netherlands

Mijn naam is Rutger Boneschansker. Ik volg momenteel 2 master programma’s aan de Rijksuniversiteit Groningen; Technology & Operations Management en Supply Chain Management. Ik heb de afgelopen maanden stage gelopen bij Scania Logistics en vertel je hier graag meer over.

Op welke afdeling zit je?
Ik loop stage op de afdeling Development engineering. Deze afdeling houdt zich op strategisch niveau bezig met business development, bedrijfsoverstijgende thema’s en lange termijn projecten.  

Wat voor opdracht heb je?
Ik ben betrokken bij meerdere projecten. Bij één van de projecten werken we aan  doorlooptijdverbetering van het logistieke proces vanuit Hasselt naar de productie unit van Scania in Brazilië. Ik maak hiervoor data analyses en leer tegelijkertijd om met diverse data analyse tools te werken. Daarnaast mag ik meedenken over een nieuw innovatief concept. Omdat deze afdeling zich richt op de lange termijn doelen waaronder new business mogelijkheden zijn veel projecten vertrouwelijk.

Wat maakt het leuk om bij Scania Logistics stage te lopen?
De organisatie is innovatief en ook erg ambitieus. We zijn op de afdeling met grote innovatieve projecten bezig. Ik mag meewerken aan een relatief nieuw concept en krijg ook veel vrijheid om te pionieren.