Scania leer- en werktrajecten | SCANIA

Scania Leer- en werktrajecten

Wil jij werken en leren combineren? De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) kan dan heel aantrekkelijk zijn. Een leer- en werktraject heeft vele voordelen

  • je hoeft niet elke dag in de schoolbanken te zitten.
  • je doet praktijkervaring op.
  • je krijgt een marktconform salaris, ook tijdens je studiedagen.


Bij Scania bieden we de mogelijkheid om een BBL-traject te volgen. De leerling die een BBL-opleiding volgt is in dienst van Scania en volgt daarnaast een opleiding.

Wat is een BBL-er?

Een leerling die een BBL-opleiding volgt wordt ook wel een BBL-er of BBL’er genoemd. De meeste leerlingen maken een bewuste keuze om een opleiding in de vorm van werken en leren te volgen. Een BBL-er kan alleen bij een erkend leerbedrijf aan de slag gaan. Scania Production Nederland is een erkend leerbedrijf. 

BBL en naar school gaan 
Een BBL-er doet een groot deel van zijn of haar opleiding op de werkplek. Dit wordt ook wel werkend leren genoemd. Tijdens het werk worden vaardigheden in de praktijk toegepast en leer je het vak in de praktijk. Voor het theoretische deel van de opleiding moet je 1 dag per week naar school.  

Studieduur

De duur van een opleiding hangt af van het niveau van de opleiding. Hoe hoger het niveau, hoe langer de opleiding duurt. De specialistenopleiding is hierop een uitzondering.

Niveau 1 Assistenten of entreeopleiding                    1 jaar
Niveau 2 Basisberoepsopleiding                                  1 tot 2 jaar
Niveau 3 Vakopleiding                                                     2 tot 3 jaar
Niveau 4 Middenkaderopleiding                                   3 jaar
Niveau 5 Specialistenopleiding                                     1 jaar

Onderwijsinstellingen kunnen afwijken van de vermelde standaardduur. 


Aanmelden bij Scania
Heb jij interesse in een werken en leren traject bij Scania? Bekijk dan de actuele werken en leren vacatures op stagemarkt.nlwerken bij scania 

Geïnteresseerd in techniek of ben jij al monteur? Dan ben je aan het juiste adres! Scania biedt jou, onder interessante voorwaarden, de mogelijkheid om door te groeien op vele vlakken. Nieuwsgierig geworden?